fredag 30. mars 2012

Dag 20 av 30

Dag 20 av 30 er gjort unna og jeg har bare 10 igjen. Håret har nå forsvunnet på begge sider og jeg har ofte vondt i hodet. Gleder meg til en liten pause med påskeferie etter tre dager stråling i neste uke. God påske!

tirsdag 27. mars 2012

Dag 17 av 30


Jeg ikke har oppdatert her de siste dagene, men jeg begynner å kjenne strålebehandlingen på kroppen nå. Jeg har mindre og mindre energi for hver uke som går. Foreløpig orker jeg å gå til sykehuset, men jeg tar trikken hjem.

Ellers ser du fra bildet at håret mitt forsvinner mer og mer.

fredag 23. mars 2012

onsdag 21. mars 2012

Dag 13 av 30



Håret har begynt å falle av. Det kommer til å bli åpent på hodet der hvor de stråler. Men bare akkurat der heldigvis.

mandag 19. mars 2012

Dag 11 av 30

Jeg er nå ferdig med en tredjedel av strålingen. Føler meg bra, men er ofte sliten og har vondt i hodet etterpå. Jeg skal snart til en kreftlege, men det er først en stund etter behandlingen vi vet hvordan strålingen har gått.

lørdag 17. mars 2012

Livet


Noen dager tenker jeg at jeg sliter med å bli 40 år, andre dager at jeg lett blir 80. Men hvordan kan jeg tenkte sånn når en venn mister livet i en ulykke? Ingen av oss kan vite hvor lenge vi lever, så nyt hver eneste dag.

tirsdag 13. mars 2012

Dag 7 av 30


Årets første blomster har begynt å komme opp. Jeg føler at jeg blir ganske sliten av strålingen, men prøver å gå lange turer og har gått rundt 14km i dag.

mandag 12. mars 2012

Dag 6 av 30

Bilde fra helgen

Har hatt en del timer på sykehuset i dag og startet med øyeavdelingen, så kreftsenteret og til slutt et møte med hovedkirurgen for operasjonen jeg hadde. En viktig ting vi har snakket om er språket mitt; jeg har fortsatt problemer med å finne alle ord. Når jeg snakker må jeg noen ganger stoppe fordi ord er borte. Og denne bloggen har jeg heller ikke skrevet på alene siden før operasjonen. Planen framover er å lære seg ord på nytt og begynne å gå til en logoped. Mest sannsynlig kommer jeg til å få ord tilbake, men det kommer til å ta tid.

lørdag 10. mars 2012

Skitur

Jeg har vært på en fin skitur. Været var først sol, så ble det vind og til slutt ble det snø. Men hvor er jeg?

torsdag 8. mars 2012

Kanel



Vi spiser mye kanel og har det på grøten hver frokost. Derfor har vi også blitt overrasket da vi fikk høre at kanelen du kjøper i en vanlig butikk ikke er ekte. Det finnes to typer kanel; Cassiae/Aromaticum og Zeylancium/Verum. Den første er den du finner i en vanlig matbutikk og den andre finner du i en helsekostbutikk. Det er den siste vi kjøpte idag. Den koster litt mer, men er mye bedre for kroppen. Den andre er ikke bra i store mengder og i Tyskland er den ikke lovlig å importere engang. Så hvis du bruker kanel hver dag, ville jeg vurdert å bytte slik vi har gjort.

onsdag 7. mars 2012

Dag 3 av 30


Her er et bilde fra dagens strålebehandling. Det går bra med meg foreløpig.

mandag 5. mars 2012

Dag 1 av 30


I dag startet strålebehandlingen. Jeg skal ha 30 behandlinger, og må til Ullevål sykehus hver eneste hverdag fremover. Masken festes stramt på hodet mitt og så stråler de. Det gjorde ikke vondt, men jeg er helt fastklemt i masken og hva som skjer av lys og lyder rundt har jeg ikke peiling på. I dag tok det litt over en halv time, siden de skulle teste alt først og ta flere bilder. Vanligvis tror jeg det vil komme til å ta et kvarter. Jeg håper ikke jeg kommer til å bli så dårlig, men vi får se.

søndag 4. mars 2012

Gurkemeie


Det å få i seg gurkemeie er veldig bra og jeg tar et lite glass hver morgen nå. Jeg tar fram et shotglass, tar opp i en teskje med gurkemeie, litt pepper og så heller jeg olivenolje over. Gurkemeien er bevist å redusere betennelser og kan derfor være med på å hemme cellevekst eller utvikling av kreft. Det smaker ikke noe særlig så jeg spiser gjerne en frukt etterpå.

torsdag 1. mars 2012

Veggis


Jeg prøver å spise sunt og mindre kjøtt. I dag var vi på en ny restaurant med kun vegetar mat. God mat, intressant klientell, og spis så mye du vil for 100 kr.